jiejuefangan

Elektrisk tuning antenne

Lidt forklaring af substantiver:

 

RET: Fjernbetjent Elektrisk flisebelægning

RCU: Fjernbetjeningsenhed

CCU: Central kontrolenhed

 

  1. Mekanisk og elektrisk tuning antenner

1.1 Mekanisk hældning henviser til den direkte justering af antennens fysiske hældningsvinkel for at ændre stråledækningen.Elektrisk nedtilt refererer til ændring af strålens dækningsområde ved at ændre antennens fase uden at ændre antennens fysiske position.

1.2 Principper for elektrisk tuning af antennejustering.

Den lodrette fjernlys opnår antennedækningen, og justeringen af ​​hældningsvinklen ændrer fjernlysets dækning.For den elektriske afstemningsantenne bruges faseskifteren til at ændre fasen af ​​effektsignalet opnået af hvert udstrålende element i antennearrayet for at opnå den nedadgående hældning af den lodrette hovedstråle.Det er anvendelsen af ​​radar phased array-teknologi i mobilkommunikation.

Princippet for elektronisk nedtilt er at ændre fasen af ​​det kollineære array-antenneelement, ændre amplituden af ​​den lodrette komponent og den vandrette komponent og ændre feltstyrken af ​​den sammensatte komponent for at lave det lodrette retningsdiagram for antennen nedad.Fordi feltstyrken i hver retning af antennen stiger og falder på samme tid, sikres det, at antennemønsteret ikke ændrer sig meget efter ændring af hældningsvinklen, således at dækningsafstanden i hovedsløjfens retning forkortes, og samtidig reduceres hele retningsmønsteret i den betjenende cellesektoren.Område, men ingen interferens.

Elektrisk tuningantenne justerer generelt vibratorkredsløbet på motorens fysiske struktur for at opnå ændringen af ​​vibratorbanen, dette er faseskifteren, som ændrer fødefasen for hver vibrator ved at justere længden af ​​fødenetværket for at opnå den nedadgående vipning af antennestrålen.

2. Elektrisk tuning antenne

konstruktion:

Azimut og hældningsvinkel for antennens installationssæde styres af mekanisk.

Antennens stigningsvinkel justeres ved at justere fasevinklen.

Tråd fjernbetjening

Det er generelt at forbinde basestationens controller gennem RS485, RS422, og controlleren vil forbinde fjernbetjeningscentret via ledning eller trådløst.

Trådløs forbindelse

Det er generelt direkte forbindelse til kontrolcenteret via trådløs kommunikationskomponent.

 

2.1 struktur

2.2 Antenner

Fjernbetjent elektrisk vippeantenne består af antenne og fjernbetjeningsenhed (RCU).Grunden til, at den elektriske afstemningsantenne kan opnå kontinuerligt justerbar elektrisk nedtilt, er brugen af ​​multi-kanal faseskifter, som kan justeres mekanisk, enheden er en indgang og flere udgange, gennem den mekaniske transmissionsmekanisme kan samtidigt ændre udgangssignalfasen ( ændre oscillatorens sti).Derefter udføres fjernbetjeningen gennem fjernbetjeningsenheden (RCU).

Faseskifteren kan ganske enkelt opdeles i to typer: forskellen er, at motorrotationen er at justere transmissionsledningens længde eller justere placeringen af ​​mediet.mediets placering.

 

Elektrisk tuning antenne

 

Det indre af antennen er som følger:

 

2.3 RCU (fjernbetjeningsenhed)

RCU er sammensat af en drivmotor, et styrekredsløb og en transmissionsmekanisme.Styrekredsløbets hovedfunktion er at kommunikere med controlleren og styre drivmotoren.Drivstrukturen omfatter hovedsageligt et gear, der kan gå i indgreb med transmissionsstangen, når gearet roterer under motordrevet, kan transmissionsstangen trækkes, hvilket ændrer antennens hældningsvinkel.

RCU er opdelt i ekstern RCU og indbygget RCU.

RET-antenne med indbygget RCU betyder, at RCU'en allerede er monteret på antennen og deler hus med antennen.

RET-antenne med den eksterne RCU betyder, at RCU-controlleren skal installere en RCU mellem det tilsvarende ESC-interface på antennen og ESC-kablet, og RCU'en er uden for antennemasken.

Den eksterne RCU kan være relativt klar forståelse af dens struktur, så lad mig introducere den eksterne RCU.Enkelt sagt kan RCU forstås som en fjernbetjening af motoren, et indgangskontrolsignal, et udgangsmotordrev, som følger:

RCU er et internt motor- og kontrolkredsløb, vi behøver ikke at forstå;lad os tage et kig på grænsefladen til RCU.

RCU og RRU interface:

RET-grænsefladen er grænsefladen til AISG-kontrollinjen, og generelt giver den indbyggede RCU kun denne grænseflade til tilslutning til RRU'en.

Grænsefladen mellem RCU og antenne, den hvide del i figuren nedenfor er motorens drivaksel, som er forbundet til antennen.

Det er indlysende, at RCU'en driver motoren direkte for at styre faseskifteren inde i antennen i stedet for at styre faseskifteren gennem signaltråden;grænsefladen mellem RCU og antennen er en mekanisk transmissionsstruktur, ikke en signalledningsstruktur.

Ekstern RCU antenne interface

Efter at feedbackledningen er tilsluttet, forbindes RCU'en til antennen og tilsluttes den elektriske tuningantenne som følger:

2.4 AISG kabel

For den indbyggede RCU, fordi den er integreret i antennemasken, er det nok at forbinde det elektriske tuning-antennekabel direkte mellem antennen (faktisk den interne RCU) og RRU'en.Uanset om RCU'en er intern eller ekstern, er forbindelsen mellem RCU'en og RRU'en via en AISG-kontrollinje.

  1. AISG (antenne interface standards group) er en standardorganisation for antenneinterface.Hjemmesiden erhttp://www.aisg.org.uk/,bruges hovedsageligt til fjernstyring af basestationsantenner og tårnudstyr.
  2. AISG inkluderer grænsefladespecifikationer og protokoller og definerer relaterede grænsefladekommunikationsstandarder og kommunikationsprocedurer.

 

2.5 andre enheder

 

En styresignalsplitter er en enhed, der bruges til at forbinde flere drivere til en kontrollinje parallelt.Den forbindes gennem et kabel og adskiller derefter flere signaler fra flere drivere.Den har lynbeskyttelsesfunktion og er velegnet til diskret styring af styrekabler.Den kan også udvide en enkeltports controller for at tillade samtidig kontrol af tre antenner i en basestation.

 

Kontrolsignalafleder bruges til at få adgang til systemet af relateret udstyr til lynbeskyttelse af en enhed, det beskytter flere aktive signaler på samme tid, egnet til direkte kontrol af føreren gennem kontrolkabelskemaet, når systemet gennem T-hovedet til at styre, du kan ikke bruge denne afleder.Lynbeskyttelsesprincippet for radiofrekvenssignaler er ikke helt det samme.Det opnås gennem overspændingsbeskyttelse.Antennetilførselsaflederen er ikke den samme ting, forvirr ikke.

 

En håndholdt controller er en slags foreslået controller designet til feltfejlfinding.Den kan udføre nogle simple handlinger på driveren ved at trykke på tastaturet på panelet.Som udgangspunkt kan alle funktioner testes ved at køre testsoftware på computeren.Den kan også bruges til at udføre lokale kontrolfunktioner, hvor fjernbetjeningen ikke er påkrævet.

 

Desktopcontrolleren er en fjernbetjeningscontroller installeret i et standardskab.Den er forbundet til systemet via Ethernet og kan styre og styre basestationens antenneudstyr i kontrolcentret.Denne controllers grundlæggende funktion er den samme, men strukturen er ikke den samme.Nogle er lavet af 1U standard chassis, noget andet udstyr og derefter kombineret til en integreret controller.

 

Antenneendens T-hoved er forbundet med antenneenden i et kontrolskema gennem en feeder.Det kan fuldføre styresignalmodulation og demodulation, strømforsyningsforsyning og lynbeskyttelsesfunktion.I dette skema er styresignalaflederen og det lange kabel til controlleren elimineret.

 

Basestationsterminal T-hoved er det udstyr, der er forbundet til basestationens terminal i kontrolskemaet gennem feederen.Det kan fuldføre moduleringen og demoduleringen af ​​styresignalet, strømforsyningen og lynbeskyttelsesfunktionen.Den bruges i forbindelse med t-hovedet på antenneenden af ​​tårnet, hvor styresignalaflederen og det lange kabel til controlleren er elimineret.

 

Tårnforstærkeren med det indbyggede T-hoved er en tårntopforstærker internt integreret med antenneendens T-hoved, placeret i nærheden af ​​antennen i kontrolskemaet via feederen.Den har en AISG-udgangsgrænseflade forbundet til antennedriveren.Den har fuldført rf-signalforstærkningen, men kan også fuldføre strømforsyningen og styresignalmodulations- og demodulationsfunktionen og eje et lynbeskyttelseskredsløb.Denne form for tårn er meget udbredt i 3G-systemet.

 3.Brugen af ​​elektrisk tuning antenne

3.1 hvordan basestationen bruger RCU

RS485

PCU+ Langt AISG kabel

Funktion: i tårnforstærkeren, gennem AISG lange kabler, juster antennen gennem PCU.

 

Basestationens styresignal og DC-signal transmitteres til RCU'en gennem AISG multi-core kabel.Hovedenheden kan fjernstyre en RCU og styre flere kaskadede RCU.

 

Modulation og demodulation mode

Ekstern CCU + AISG kabel +RCU

Funktioner: gennem langt AISG-kabel eller feeder, juster antennen via CCU

 

Basestationen modulerer styresignalet til 2.176MHz OOK signal (baiOn-Off Keying, binær amplitude keying, som er et specialtilfælde af ASK modulering) gennem ekstern eller indbygget BT, og transmitterer det til SBT gennem RF koaksialkabel sammen med DC-signal.SBT fuldfører den gensidige konvertering mellem OOK-signal og RS485-signal.

 

 

3.2 Fjernbetjening Elektrisk tuning antennetilstand

den grundlæggende metode er at styre strømafsendelsen gennem basestationens netværksstyring.Styreinformationen sendes til basestationen gennem basestationens netværksstyring, og basestationen transmitterer styresignalet til RCU'en, moduleringen af ​​den elektriske faldvinkel for den elektrisk modulerede antenne fuldføres af RCU.Forskellen mellem venstre og højre side ligger i den måde, basestationen sender styresignalet til RCU på.Venstre side transmitterer styresignalet til RCU gennem basestationens radiofrekvenskabel, og højre side transmitterer styresignalet til RCU gennem basestationens elektriske justeringsport.

Faktisk er den anderledes måde brugen af ​​RCU anderledes.

 

3.3 RCU kaskade

Løsning: SBT(STMA)+RCU+integreret netværk eller RRU+RCU+integreret netværk

Der er kun én RET-grænseflade på hver RRU/RRH, og når en/2 RRU åbner flere celler (RRU-opdeling), skal RCU'en kaskadekobles.

ESC-antennen kan justeres manuelt ved manuelt at trække i slagmærket på ydersiden af ​​antennen.

3.4 Antennekalibrering

Den elektrisk tunede antenne skal kalibreres for at bestemme, hvor godt antennen er elektrisk tunet.

ESC-antennen understøtter minimums- og maksimumsvinklerne til at indstille to fastlåste punkter, men efter at have modtaget kalibreringskommandoen, driver slaveenheden føreren til at bevæge sig i hele vinkelområdet.Først måles afstanden mellem de to fastlåste punkter, og derefter sammenlignes det samlede slag i konfigurationsfilen (konfigurationen og den faktiske fejl skal være inden for 5%).

 

4.Forholdet mellem AISG og elektrisk moduleret antenne

AISG definerer grænsefladen og protokollen mellem CCU og RCU.

 

 


Indlægstid: 03-03-2021